Alles over videoconferenties

Onze praktische gids

Videoconferenties zijn een technologie die via internet een live videoverbinding tot stand brengt tussen twee of meer externe partijen. Het gaat vooral om het simuleren van persoonlijke ontmoetingen.

Minder reizen, tijdwinst of zelfs verhoogde productiviteit: er bestaat geen twijfel over: videoconferenties zijn zeer waardevol voor bedrijven, mits ze op de juiste manier worden gebruikt. Helaas benutten slechts enkelen hun potentieel echt!

Om deze reden raden wij u aan uw kennis over dit onderwerp te verdiepen! In deze gids vindt u veel handige tips en trucs, van het inrichten van uw werkplek of vergaderruimte tot de videoconferentieconfigurator - alles staat in onze gids!

 

De juiste introductie tot videoconferencing

 

5 redenen om
videoconferenties te gebruiken

Hoe kiest u de juiste softwaretools?

Werkwijze tijdens videoconferenties:
de gouden regels

Onze configurator

Woordenlijst - Onze technische termen

 

Rust een werkplek uit

Of je nu pendelt of thuiswerkt: je werkplek is jouw koninkrijk! Om efficiënt te zijn, is de regel dat het tegelijkertijd leervriendelijk en sociaal moet zijn, en uitwisseling en creativiteit moet bevorderen!

Videoapparatuur, audiomateriaal, internetverbinding en vergadersoftware: Wij geven u de belangrijkste tips voor het uitrusten van een werkplek met videoconferenties:

Welke apparatuur wil je gebruiken?

Webcam

Headset vs. speakerphone

Microfoon

En op welk platform zou je willen werken?

Microsoft Teams

Zoom

Google Meet

 

Rust een vergaderruimte uit

Een vergaderruimte biedt alle nuttige en technische middelen om meer betrokkenheid tussen medewerkers te creëren. De uitdaging met een videoconferentieruimte is het overwinnen van de afstand tussen de deelnemers...

Wij laten u zien wat u niet moet vergeten bij het inrichten van uw videoconferentieruimte:

Bepaal uw behoeften

Grootte van de kamer

Budget

De musthaves voor de vergaderruimte

Camera / videobalk

Audiosysteem

Displays

Inhoud delen

Zaalbeheer en reserveringen